Yemleme
Yemleme Merkezi, çiftliğimizin en önemli bölümlerinden biridir. Şu anda dört silaj çukuru, bir saman depolama ağzı ve tahıllar gibi hammaddelerin depolanması için çok sayıda bölme bulunmaktadır. 30 m3 kapasiteli karıştırma vagonu ile günlük 10 vagon yem hazırlanarak hangarlardaki yem bölümlerine teslim edilmektedir.
İneklerimizin yem miktarı ve iştahı izlenip, bilgileri ana bilgisayarımızda saklanmaktadır. Her iki ayda bir numune alıyor, yem kalitesini kontrol etmek için laboratuarlara gönderiyoruz.
Ahırlar
Çiftliğimizde inek sağmak için üç, düveler için üç ahır bulunmaktadır.
Ahırlarımız havadar ve ferahtır. Neredeyse tüm yıl boyunca sürü için rahat olan ılıman hava ve sıcaklığı sağlanır, bunun için yazın ısı stresini önleyebilmek için ahırlarımızda sprey sistemli fanlar bulunmaktadır. İneklerimiz her gün yetiştirilen ve kurutulan organik yataklarda dinlendirilir. Hangarlarımızda hayvan başına yaklaşık 25 m2 alan bulunmaktadır. Böylece hayvanlarımıza serbest alanlar yaratarak, mutlu olacakları bir çiftlik deneyimi sunmaktayız.
Sağımhane
Tesisimizde 20x2 paralel çıkış, maksimum 1100 sağmal kapasiteli sağımhane bulunmaktadır. Sağımhane içerisinde sıcaklık stresini önlemek amacı ile fan sistemi, bekleme alanında ise duşlama sistemi bulunmaktadır. Günde 3 sağım yapılmaktadır ve 24 saat kamera ile kontrolü gerçekleştirilmektedir. Gün itibarı ile toplamda 750 sağmal bulunmakta, yıl sonuna kadar tam kapasite olan 1100 sağmala ulaşılması hedeflenmektedir.
Sürü Yönetimi
Çiftliğimizde benzersiz özelliklere sahip olan Afimilk sistemiyle işletme yönetimi mükemmel bir biçimde yapılabilmektedir. Modern ve etkin sürü yönetimi için Afimilk, sürüdeki olayları kontrol etmeye yarayacak dünyadaki en gelişmiş sistemdir. Sürüdeki tüm olayları anında kaydeden ve bu bilgileri kullanarak ileride sorun yaratabilecek gelişmeleri çok önceden haber veren Afimilk, sürü yönetimini kusursuz bir şekilde gerçekleştirmemize yardımcı olarak, ineklerimizin daha mutlu olmasını sağlıyor. Afimilk sistemi gerekli ölçüm ve belirlemeleri yapmakta, sürü yönetimini hatasız sürdürmeye yarayacak uyarıcıları yöneticiye bildirmekte, ve her türlü bilgiyi saklamaktadır.
Veteriner Hizmetleri
Veterinerlerimiz yurtdışındaki uzmanlar tarafından eğitilir ve Hachaklait Veteriner Hizmetleri'nin İsrail'de bulunan protokolleriyle tam olarak aynı protokolleri gerçekleştirmektedirler.
• Sürümüzün sağlık durumu, sürü yönetimi yazılımımız tarafından raporlanan veriler yardımıyla veteriner hekimlerimiz tarafından sürekli izlenmekte ve kontrol edilmektedir.
• Aşılar
• Doğumları izleyen Sağlık Kontrolleri
• Hamilelik Kontrolleri
• Anosterus Kontrolleri
• Buzağılar
• Buzağılar için Sağlık Hizmetleri
• Düveler için Sağlık Kontrolleri
gibi konularda veterinerlerimiz hizmet vermektedir.
Duşlama Alanları
Bölge hava şartlarından dolayı hayvanların sıcaklık stresini önlemek amacı ile 2010 yılı içinde duşluma alanı yapılmıştır. Mayıs-Haziran, Eylül-Ekim ayları arası hayvanlar gün içinde periyodik olarak duşluma alanına getirilmektedir.
Bakım
Çiftliğimizde bulunan hayvanlarımızın hareket sistemini önemli ölçüde etkileyen, et, süt ve her anlamda verimini düşüren rahatsızlıklara karşı tırnak bakımımızı düzenli olarak gerçekleştiriyor, onlara en verimli ve mutlu olacakları ortamı sağlıyoruz.
Buzağılar
Uzun vadede başarılı bir süt üretimi sağlanması adına buzağı yetiştiriciliği büyük önem taşımaktadır. Foça’dan Taze Süt çiftliğinde ayrı olarak bulunan buzağı yetiştirme bölümümüzle onlarla yakından ilgileniyor, sağlıklı büyümelerine yardımcı oluyoruz.
Genetik İlerleme
Genetik ilerleme, süt üretiminde verimli hayvanların sayılarının artmasında önemli rol oynamaktadır. Foça’dan Taze Süt olarak endüstri 4.0 uygulamaları ile hayvanlarımızın sağlık takibini gerçekleştirerek veteriner ekibimizle birlikte genetik ilerleme çalışmalarını sağlıyoruz.