Sütlü tatlı denince akla ilk gelen tatlılardan kazandibini bir de bizim tarifimizle deneyin. Foça’dan Taze Süt ile kazandibi lezzetinin farkını hissedin.
Foça’dan Taze Süt olarak sizlere şimdiden afiyet dileriz.
Malzemeler:
6 su bardağı Foça’dan Taze Süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
6 su bardağı Foça’dan Taze Süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını tencereye dökün ve karıştırmaya başlayın. Bir çırpma teli yardımıyla karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin. Ardından tereyağı ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın. Önceden yağladığınız bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda döküp yayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yanacak şekilde ayarlayın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üstünü bir spatula veya kaşık yardımıyla düzeltin. Ardından tatlıyı buzdolabına kaldırın. Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırarak spatula yardımıyla kıvırıp rulo şeklinde sarın. Kazandibiniz servise hazır!
Foça’dan Taze Süt olarak sizlere şimdiden afiyet dileriz.