Malzemeler:
Yarım litre Foça’dan Taze Süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı irmik
1 çubuk tarçın ya da yarım çay kaşığı toz tarçın
Yarım çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Şeker ve irmiği bir tencereye koyup üzerine soğuk Foça’dan Taze Süt ekleyin. Tencerenin içine bir tarçın kabuğu ya da toz tarçın koyup karıştırarak yüksek ateşte kaynayana kadar tutun.
Kabuk tarçın çıkarılıp irmik koyulaşıncaya dek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan indireceğiniz zaman tereyağ ekleyin ve karıştırıp ilk sıcaklığı geçene kadar bekletin.
Diğer yanda dilediğiniz kalp ya da kaseye su koyup her yerinin ıslanması sağlayın. Tatlınızı kaba döküp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra en az 2,5 saat buzdolabında bekletin.
Ardından kalıptan ters çıkarıp servis edebilirsiniz.
Foça’dan Taze Süt olarak sizlere şimdiden afiyet dileriz.