Güllaç ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı olsa da, her mevsim özlenen ve yapılan bir tatlıdır. Foça’dan Taze Süt ile yapılan güllaç ise bambaşkadır...
Foça’dan Taze Süt olarak sizlere şimdiden afiyet dileriz.
Malzemeler:
10-11 güllaç yufkası 2,5 litre Foça’dan Taze Süt 750 gram toz şeker Nar taneleri Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Yapılışı:
Foça’tan Taze Süt’ü ve şekeri güzelce kaynatın. Aldığınız bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsinize serin. Ve üzerine bir kepçe ılık sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Tepsinizi buzdolabında 1 saat bekletin. Servisten önce üzerine mevsime göre nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antep fıstığı) ile süsleyin.
Foça’dan Taze Süt olarak sizlere şimdiden afiyet dileriz.
Ilıpınar Mahallesi
Değirmenaltı Mevkii,
35680 Foça/İzmir